2. Bibelen er sann.

Hvordan kan vi vite at denne guden, hvis eksistens vi påviste i forrige del, er den guden som vi møter i Bibelen? Hvordan kan vi vite at av alle bøker som er skrevet om temaet Gud, så er det akkurat Bibelen som forteller sannheten om ham?

Det er flere ting jeg kan påpeke som gir Bibelen troverdighet. Blandt annet oppfyllte profetier. Blant annet kan du se i Salme 22 skrevet, flere hundre år før Jesus ble født, en detaljert beskrivelse av hans død på korset. Og da mener jeg detaljert. Ned til Jesu siste ord, det faktum at soldatene delte klærne hans mellom seg, hva folk som sto rundt korset sa når de gjorde narr av ham. Alt var skrevet på forhånd. Kunne Jesus ha arrangert alt det? Han kunne så abolutt ha valgt sine siste ord, men han kunne ikke ha kontrollert at soldatene etter hans død skulle dele klærne hans mellom seg, og kaste lodd om kjortelen hans. Det er til sammen 109 forskjellige slike profetier om Messias i det gamle testamentet. Han skulle bli født i Betlehem, og reise til Egypt som ung gutt. Beinene hans skulle ikke bli brutt, slik som var vanlig når de tok noen ned fra korset, og så videre. Alt dette sier oss to ting: Bibelen er sann, og Jesus Kristus er Messias.

Men kan Bibelen brukes til å bekrefte seg selv? Det finnes de som mener at den ikke kan det, men det jeg tror de glemmer å ta med i beregningen er at Bibelen er en samling av mange forskjellige bøker skrevet av helt forskjellige mennesker med flere tusen års mellomrom, og likevel bekrefter de hverandre. Jesu liv er dokumentert i fire separate evangelier som hvert for seg bekrefter de andre tre. Hadde de vært skrevet av samme fyren, så hadde det ikke vært like troverdig, men når fire forskjellige evangelister hver for seg skriver samme historie, så gjør det Bibelen troverdig.

Men jeg vet at for å tro på at Bibelen er sann, så trenger du mer enn dokumentasjon og oppfylte profetier. Alt det er vel og bra, men det du trenger er noe som ikke er logisk i det hele tatt: Tro. Hvordan kan tro bevise at Bibelen er korrekt? Bibelen sier i Hebreerbrevet 11:1, at tro er full tillit til det en håper på, og overbevisning om det en ikke ser. Altså er det troen som overbeviser deg om, eller beviser for deg, at det som står i Bibelen er korrekt.

Jeg kjenner bare til en måte å få denne troen på. Det er å be Gud om å gi deg den. Det er ikke en tro som du skal klare å koke sammen på egen hånd, det er en overnaturlig tro, som blir gitt av Gud til dem som åpner seg for den og ber om den. Du kan be akkurat nå om du vil. Bare fortell Gud hva som ligger på hjertet ditt, og at om denne troen eksisterer så ønsker du å få den. Ikke vær redd selv om du begir deg inn på ting som du ikke kan forklare. Ta et lite skritt inn i det overnaturlige. Og så kan du lese videre om hvilke konsekvenser det at Bibelen er sann får for deg.

Neste